Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

3. Waxahatchee - Cerulean Salt


Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στη λίστα της περσινής blogovision, το πρώτο και σημαντικότερο θα ήταν να βάλω το "American Weekend" της Waxahatchee στη δεκάδα. Είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο ανακάλυψα φέτος και το έχω αγαπήσει ήδη σαν να το ξέρω χρόνια. Το άλμπουμ που έβγαλε φέτος είναι αρκετά λιγότερο DIY και πολύ πιο ηλεκτρισμένο, και αν στην αρχή το αντιμετώπισα λίγο ψυχρά, ακρόαση με την ακρόαση άρχισα να δένομαι μαζί του λατρεύοντάς το τελικά περισσότερο και από το "American Weekend".

Αν το "American Weekend" 'ήταν ένας δίσκος χωρισμού, το "Cerulean Salt" είναι ένας δίσκος αναπόλησης χαμένων ευκαιριών. Η Katie Crutchfield aka Waxahatchee είναι αδιανόητα ώριμη τραγουδοποιός για την ηλικία της και καταφέρνει να βγάζει ένα αυθεντικό 90s vibe στη μουσική της η οποία ντύνει κάποιους από τους πιο προσωπικούς στίχους της χρονιάς.

Είναι ένας δίσκος για την παιδική ηλικία που έφυγε χωρίς να συνειδητοποιήσεις τη μετάβαση, για τα καλοκαίρια που έφεραν μόνο μελαγχολία, για τις φορές που ρίσκαρες σε μια σχέση έχοντας κατά νου ότι θα χρειαστείς πάραπολύκαιρό για να την ξεπεράσεις και για το να επιλέγεις μίζερους συμβιβασμούς αντί να διεκδικήσεις, και για το αναπόδραστο της προσαρμογής όσο μεγαλώνεις. Δεν είναι απλό να μιλήσεις σε προσωπικό επίπεδο για όλα αυτά τα θέματα, όταν όμως ξέρεις πώς να εκφραστείς τότε όλα τα υπόλοιπα είναι λέπτομέρειες. Η ακουστική κιθάρα του "You're Damaged" ρίχνει αλάτι στην πληγή, αλλά αφού έφτασες μέχρι εδώ δεν είναι τίποτα λιγότερο από καταπραϋντικό. "Compassion we'll lose with time and test." Play it again, Katie.



Previously on blogovision:

4. M.I.A. - Matangi
5. Earl Sweatshirt - Doris
6. Justin Timberlake - The 20/20 Exepreience
7. Kanye West - Yeezus
8. Charli XCX - True Romance
9. Vampire Weekend - Modern Vampires of the City
10. Deafheaven - Sunbather
11. Chvrches - The Bones of What You Believe
12. Danny Brown - Old
13. Janelle Monae - The Electric Lady
14. Queens of the Stone Age - ...Like Clockwork
15. FIDLAR - FIDLAR
16. Disclosure - Settle
17. Laura Marling - Once I Was an Eagle
18. The Knife - Shaking the Habitual
19. Speedy Ortiz - Major Arcana
20. Franz Ferdinand - Right Thoughts, Right Words, Right Action

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου